2013. január 26., szombat

Új fürdőszobai tokok

Ez most nem kötés, varrás vagy horgolás lesz:), hanem egy kis apróság.
Ebéd utáni ejtőzésben nézelődtem Bloglandon, és Kifli és levendula írásai között találtam egy videókazetta-tokból papírcserével gyerektolltartót.

S mivel a fürdőnkben egy nagy falfülkében mindenkinek van egy üvegpolca, s már csak az enyém várt takarításra, azonnal kaptam az ötletet és megfosztottam néhány mesekazettát a dobozától. Amúgy sem jöhetett volna jobbkor az ötlet, mert múlt hétvégén beadtam a derekam a modern szeleknek és a gyerek DVDket is kibeleztük egyetlen mappába gyűjtve a lemezeket.
(Újrahasznosítás jegyében nagy táskányi tok a könyvtárba, a kiszedett papírok kollázskészítés céljából az oviba kerültek - miután Vilmossal Kisvakondos képet alkottunk az "anyával maradós pénteken")

Könyvkötős hobbiidőkből maradt csodás Bomoartos papírjaimból választottam a tokokhoz, hogy csoportonként rejtse el a sminkszereimet.




Sokkal kompaktabb, mint az eddig használt fedeles kosárkák!
Egy leeső papírcsíknál ugrott be a konzervdoboz burkolása, s ez esélyt adott a bögretartalom szétválasztására is.
Azt ugye nem kell külön mondanom, hogy pont ilyen kicsi konzervdoboz nem volt üres épp,  így sürgősen kell valami paradicsomosat főznöm a kitelepített püréből:)))
Az élét áttoltam a késélező rúddal, de ezt csak súgom, mert a Férj kiakad...

A többi videókazetta-tok a rendezendő hobbiszobában fogja élni második életét, ahova most annyira nem érdemes bemenni, hogy a konzervre ragasztást is átlapolással és gyerekragasztóval oldottam meg, hogy ne kelljen keresgélnem mást...

Van még egy tárolási ötletem nektek a fürdőszobára:


Mikor megvettük a lakást és átépítettük (lassan 10 éve), nagyon fájt, hogy a kombikazánt csak a fürdőben lehetett elhelyezni. Gyékényrolón és zsákvászonszalagon tárolt bizsukkal két problémámat oldottam meg, és már jó néhány éve beváltan használom, bátran ajánlom mindkettőt.
A szalag lyukaiba a fülbevalókat lehet jól bedugdosni, a roló szálai közé kampóvá formált gemkapcsok tartják a nyakláncokat.
Teljesen lendületet kaptam a hobbis pakoláshoz is:))))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó ötlet :)