2012. január 27., péntek

Koraszülött-ruhák

Ilyen, és nála kisebb parányi babákon segít kiemelten az országban a SOTE. Zsuzsánál olvashattok a segítségkérésről, melyben apró ruhákat kérnek.



Az én elsőm ilyen lett egy fiúcskának. (Egy gomb még odaképzelendő a hónaljtájékon a mellkasra) Barka Mandarin Ananász a nagy része, némi Gilicével és egy kevés egyéb zölddel. 80g lett, 38-40 cm-es hosszig jó, remélem ekkorát már ki szabad venni az inkubátorból. Mindenesetre a kislány modellt nagyobbra készítem...
Aki tud, csatlakozzon!

Utólagos szerkesztés:
Nem akarom Zsuzsa megjegyzéseit teletömni, így inkább az érdeklődőknek (és hogy újra megtaláljam magamnak is) idegyűjtöm a szabásminták linkjeit, amit találtam:


Az alábbi kimonónak nevezett öltözetnél írják is, hogy azért van zárás a vállnál is, hogy a monitoros csöveket ne kelljen piszkálni...:
Finom termoból vagy bébiplüssből ez sem rossz köntös akár kézi pelenkaöltéssel végig gép nélkül is varrható, szinte takaró kategória:
Interlock ajánlatos az alábbi rugihoz, hogy bírja a gépi mosást: (bár nekem van, a rugalmas anyagokkal hadilábon állok:( )
Egy pólócska a kötöttek alá (a pelus úgyis a hónaljukig ér...) , csak sajnos nem teljesen értem a szabásmintát. Az az egyenes vállvonal hogyan ül be abba az ék alakú ujja-helyre???
Ez egy megindító oldal, de legalább tudom, mire jó ez a szabásminta. Nem melegítésre. Szuper okos dolog valamivel együtt emelni még az inkubátorban is a piciket a tappancsok és csövek miatt. Persze ilyent csak konkrét kérésre varrnék, hátha nem illik a politikájukba.
Kisingecske:
Trikószerű:

10 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Wow...de gyönyörű!

Huligánlány írta...

Teccik:-) Ha az ember hazatér és hozza a fotómasinériát, én is mutatom:-)

wondrlanding írta...

Csodaszép!

Paat írta...

Aranyosak vagytok, köszi! Bár tudom, hogy nem az esztétikum itt az elsődleges, azért senki sem ad ki a kezéből olyan, amit nem vállalna:) Mégha egyszerűbb darabról van is szó! Megyek hozzátok is megnézni majd mik születtek!

borsoo írta...

Nagyon szép, minta is, színek is! Az első két linkelt minta nagyon szomorú burial = temetés / temetési :(

Paat írta...

Te jó ég borsoo, köszönöm, hogy megírtad! Leveszem azonnal, ezt szégyellem, de nem figyeltem:(((

borsoo írta...

paat, nagyon remélem, hogy nem bántottalak meg, nem volt célom....ne érezd magad kellemetlenül, tényleg, ne haragudj, ha miattam rossz érzésed volt...sajnálom.

Paat írta...

Na má'!!! A saját hülyeségem miatt!!! :) Tényleg köszi!:))

katha írta...

Szia :) nagyon örülök, hogy rád találtam és köszönöm a linkeket. Nagyon sokat segítettél. Éppen ma született meg váratlanul a kis unokám alig 1kg 45 dkg-mal.

Paat írta...

Szia katha, örülök, hogy jókor találtál ide:) Gratulálok a kis unokádhoz, ne aggódj, az ő mérete majdhogynem óriási a veszélyesen aprókhoz képest, szóval hamar behozza az a pár kilót:)