2012. január 5., csütörtök

Az első idei gombolyag

Hát az elfogyott. Egy 100g-os:)
Az imént mutatott karácsonyi ajándékkupac legvonzóbb fonalának ugrottam neki lelkesen az újévi pihiben. És már a fonalfalóba is számíthatom, mert tavaly kaptam:)
A fonal 70% merinói gyapjú, 30% selyem, varázslatosan puha, sálra termett:) (A mintát a ravelryn találtan, de nem mentettem el, csak elkezdtem monitorról és most nem tudom hol volt.)
A maradékból Hegemony fertőzésére Barbie ruhát kellett kötnöm Virágnak:) Ez sem két perc alatt lett kész, akármilyen pici...

8 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Hmmm :)) nagyon csini a babaruha! Örülök, hogy megfertőztelek!

nöné írta...

Esetleg ez? http://www.ravelry.com/patterns/library/bluebird-scarf

Nagyon szép színei vannak a sáladnak, és a babruci is helyes!

Paat írta...

Köszi nöné, a belső mintája ennek is ugyanaz, de az enyém széle cikk-cakkos. Egy pink mintadarab volt a modell, de nem gond ám nekem, ha nincs meg, csak másoknak szoktam odaírni, hátha megtetszik:) De angyal vagy, hogy megnézted!!!!:)

Paat írta...

Hááát Hegemony, annyira nem fertőztél meg:) Esetleg még egyet készítek... Döbbenetesek a pinduri pólóid, varrni végképp nem mernék ekkorát!

Irenka írta...

Merinó-selyem, és micsoda színek! Nagyon jó mintát választottál hozzá! A baba is csini lett. :)

Paat írta...

A fonal finomsága a párom ízlését dicséri, tőle kaptam a karácsonyi csomagban:) A mintával csak az a bajom, hogy hiába blokkoltam, az első felvételkor visszapöndörödött a széle és így nem látszik, hogy milyen szép cikk-cakkos:(( Mit tudnék tenni vele?

MrsYarnart írta...

Gyönyörű ez a sál. engem bizony nem zavarna a széle, viselet közben nem látszik úgysem. a babaruháért csodállak, még soha nem csináltam ilyen apróságot. gyerekkoromban nagyon szép babaruháim voltak, zokniból: a szárát levágtam, oldalra két lyuk a karöltőnek, ha hosszú, ruha, ha rövid, blúz, lyukak nélkül szoknya. anyukám meg csodálkozott, miért van annyi páratlan zoknink. mert a férfifuszekliknek sem kegyelmeztem, elegáns kis fekete ruha vagy szoknya lett belőlük :D na azóta sem sokat fejlődtem e téren...

Paat írta...

Hát babaruhában valószínűleg a zoknis vonalat fogom én is követni, mert strapás volt rendesen:) A sálamnak sajnos nem csak a széle tekeredik be, hanem egy cső az egész, de túlélem... Tanulópénz:(