2014. február 22., szombat

A boldogság kék ma...

...ckója

A Barkás "kötött játékok" című könyvet lapozgattam a gyerekkönyvtárban, míg utódaim válogattak. Az egyetlen dolog ami megtetszett, a mackó volt. Amúgy sem vagyok nagy szőrállatka-fan, szerintem bőven elég minden gyereknek 1-4 kedvenc és slussz. Nagyfiam egy db arasznyi macival "kihúzza" a gyerekkorát, Virágom ágyát nemrég mutattam. Hát Ő finoman szólva is más véleményen van a szőrhadseregével együtt...

De mikor pici Vilmosom a könyvtárban nekem szegezte a kérdést: "Anya ilyen szép macit csinálsz nekem is?" , egész keveset kérettem csak magam:)))
(A leírásban van néhány hiba, de aki tud kötni, az rájön. Előbb vagy utóbb. És mondjuk alapadatként hiányzott, hogy mennyi fonal kell és mekkora lesz a medve!)

"Szia Mackóm, megjöttem a farsangról! Nagyon jó kéményseprő voltam,
már csak kicsit vagyok kormos:)"


Mackó halványkékben

Mackó figyel az iskolában

Mackó is elfárad

Vagy egy hónapja készült, de nehéz őket elcsípni... folyton szolgálatban van:))))Egy alvásidő alatt elkezdtem barnából, még jó, hogy 10 centinél álmos hang riasztott:
"Ez a szín nagyon nem tetszik nekem!"
-Jó, keresek akkor világosabb barnát... 
"A barna egyáltalán nem tetszik nekem!
-Akkor milyen legyen?
-....őőő...kék!

É még a millió kékből is ezt a baba árnyalatot választotta (a legfelső kép színhelyes) Végülis azért nem bánom, mert szinte mind a 25 deka(!) elfogyott, másra úgysem használnám.:)

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lányom biztos rózsaszínből kérné. :)
Jókora mackó lett, nagyon aranyos. :) mivel tömted ki?Nem kevés tömőanyag kellhetett bele.

Rita írta...

Nagyon klassz lett! Jó, hogy kötött állatok is vannak, a legtöbb horgolt.

Paat írta...

Lehet, hogy rózsaszínben még extrább és helyesebb:-) Férj egy időben gyapjúpàrnàn aludt, de néhány hónap után összetömörödtek és új kellett... Ide pont kellett a tömöttsége!

Paat írta...

Nekem is nagyon tetszik hogy kötött. Gyorsan ment és nem fájdult meg a kezem, mint az amigurumik feszességétől.

florentine írta...

nagyon jó fej lett ez a maci!

Paat írta...

Köszi:) ez a fonal is vagy 20 éve várhatta, hogy valahol haszna legyen:)

Névtelen írta...

Nem baj, de megtalálta a helyét :) Ez a lényeg. A régi fonal valami széppé, kedvessé, hasznossá alakult :)

Vera írta...

Lehet hogy láttad hányszor voltam itt... de kell hogy tudjad.... nagyon tetszik....édes.... és sajnálom hogy már az unokám ki nőtt az ilyen ajándékokból...és kéken is aranyos... Gratulálok....

Paat írta...

Szia Vera! Mindig örülök, ha erre jársz:) Mackó-kor: van, aki soha nem növi ki:) Szerintem egy kamasz is szivesen használja olvasópárnának, nálunk most abban a szerepben is sokszor előfordul.

Vera írta...

Most újra olvastam a bejegyzésedet... kötve van azt írtad... Nehéz volt a mintája? én nagyon nehezen boldogulok a leirások közt...köszönöm hogy válaszoltál.... Utána jutott még eszembe, a virágjaid.... hogy milyen szépek...Én bontott fonalakból és nagyi kockával horgolok... még mindig nincs kész...Azt arra tartogatom, ha végkép elkap " jaj most mitcsináljak szindóma" akkor horgolom...