2013. augusztus 30., péntek

Örökség 1.

Ez a minisorozat most a nagymamámról és cuccairól fog szólni. Írhatnám, hogy kincseiről, mert sok esetben arról van szó, de mennyiségi kérdés miatt lett CUCC:)

Sajnos egy tavalyi combnyaktörés miatt nem költözhet többet haza, a fokozott szenilitása miatt (91 éves) pedig állandó felügyeletet igényel, így a kórházból otthonba került. Idén nyárra itt volt az ideje, hogy kipakoljuk 3 szobás nagy, teli lakását és anyu kezdjen vele valamit.

Érzelmi okokból azt hiszem jobb volt, hogy én pakoltam a ruhásszekrényeket, de mivel a kézimunkás részleget mindig nekem tartogatta, mást meg nem hoz lázba a családban, naná, hogy ott kezdtem:)))

Amatőr szárítás - tudom, a zömét blokkolni kéne...

Vasalás után - az első igazi kincskeresés

Jó volt táncoltatni a vasalót, tervezgetni, hogy miből mi születhet, hiszen a lakásból csak elhoztam, majd szégyenszemre extra kemikáliákkal megtolva a mosógépbe vágtam. Kellett nekik. Talán még a mama anyukája vagy a nővére csinálta (Erzsi néniről külön sztori lesz!)

-A bal oldali doilykból (nem tudom, mi a magyar neve...) gyöngysúlyokkal felturbózva kerti evések kancsóvédője lesz. Darazsak ellen.
-A jobb alsó sokrészeseket szét fogom szedni romantikus karácsonyfadíszekhez
-Bal középen kerek terítőből Virágnak lesz "misebanyu"-alkalmi táska
-Apróbbak jelzésértékkel a kerti ház tálalójába...
-A kék keresztszemes nem tetszik, de sajnáltam kidobni.
A két felső fehérhímzés pedig szerintem "elbírja" a modern-féle lakás is, mert ez főleg nagy kedvencem:


Ezt a csodás aprókát meg az elképedés méretarányáért mutatom: ( friss papírom van a tökéletes szememről, de ezt elképzelni nem tudom hogyan látta valaki valamikor elkészíteni) Sajnos a Mama meg már nem emlékezne...




4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörűek, tényleg kincsek.
Annyira szépek ezek a régi holmik!

Nekem mikor kiköltözött a házból a régi tulaj, ott hagyott nekem egy csomó háziszőttest.Gyönyörűek. :)

Paat írta...

Igen, csak nehéz találni nekik mai szerepet:) Főleg nagy mennyiségben...:)

Eszter írta...

Kincsek ezek, vigyázz rájuk! Volt, aki ezeket a régi kis csipkéket képkeretbe rakta. Egy szép színű papírral, egy jópofa paszpartuval akár egy modern lakásba is illik.

Paat írta...

Jól beszélsz:) A tavalyi örökség - férj oldalról - pont így végezte: A nagycsaládi nyaralóba, hogy ne önzőzzem el a látványt képkeretekbe tettem és díszpárnákra varrtam a csipkéket. Apró betűvel írom, hogy a dédiség elkerülése érdekében lilák lettek. Így fogadta be a modern család...