2013. március 25., hétfő

Számolgatós

Nem bírom abbahagyni...
Tegnap igazi itthon ülős, alkotós vasárnap volt. Jól haladtam a darabkáimmal.
Az alábbi számolást a könyvemben szoktam megejteni, de most leírom ide, hátha hasznos lesz valakinek.A 2 alapszínű granny kört követően a kapcsolódást is beleszámolva 11,5 cm-nek veszek egy négyzetoldalt. Tehát egy normál méretű 140x200-as takaróhoz számolva 11x16 négyzet kell, ha még néhány centis szegélyt tennék a végén körbe.
Ez 176 db. 
Brrr.
100 felé már tuti nem ilyen izgi, mint most... 30db-nál...:)

Tömegi oldal.
Mert ugye megtanultuk régen fizikából, hogy az nem súly! Meg a füzet sem KOCKÁS! :)
A 3 db-ból átlagoltam (de közös és külön mérés is ezt adta): 3g a kör és a szegély is annyi négyzetenként. Alapnak bontott fonalat használok, dupla szállal kötöttem belőle kabátkát kamasz koromban az akkor 1 éves öcsémnek, majd Áronom is hordta pufimellénnyel. Anyósom drága felbontotta nekem, mert mint tudjuk, UTÁLOK BONTANI:) 352g lett és mintha lenne még 2-3 gombolyagom valahol...

176x3g, az 528g.... annyi tuti nem lesz:( De türelmem se, így akkora lesz, amennyi fonalam van. A belső maradékokat bizton megoldom, meg körbe-szegélynek is jut valahonnan:)

Kerti üldögélős darabnak szánom, lehet, hogy 2 db kicsikét kéne készíteni.
Lényeg leszűrve: 140-150 db köröcske azért biztosan kell:)


8 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Már most nagyon klasszul néz ki!

Paat írta...

Hát ez ugye majd a kitartásról szól. Mert nehéznek ugyan semmiképp nem mondható...:) De kell olyan tennivaló, amiben 10 perc alatt is lehet haladni.

Niki írta...

Nagyon helyesek ezek a nagyi körök, tetszik, hogy ennyi kéket variáltál egymással!:)

Paat írta...

Köszönöm. Igazából jó néhány zöld. Rendesen türkiz, de a zöldebb féle. Majd ha lesz nagyobb egybefüggő darab, és napsütés, akkor lesz rendes színű fotó is :)

szaberka írta...

Jó ránézni ezekre a színekre!

Paat írta...

Ennek azért is örülök, mert évek óta kerülgetem ezeket a gombócokat takaró-tervvel, de nem gondoltam volna, hogy ilyen jól mutatnak együtt:)

Namata írta...

Hát le a kalappal előtted !!:)Nagyon klassz lesz .

Paat írta...

A kalapod azért tartsd még a fejeden egy kicsit:) Mire megemelheted izzasztó nyár lesz, ahogy a befejező tempómat ismerem:)