2012. március 1., csütörtök

Párna-modell nem mozog, csak nyakas

Köszönöm-kendő készült szomszéd barátnőmnek, aki oly sok este jött át vigyázni a kicsikre, míg én elugrottam a vízilabdásomért edzésre. Kisváros, 15 perc, de akkor is...

Remélem univerzális darab lesz a nyári ruhák irodásítására, légkondiállósítására. Addig meg hordhatja tavaszi sálnak:)


Hozzáértőkkel megosztom azért a tanulságaimat is: Laza kötött minta, horgolt szegély saját keverés, a szegélyt egy régi Fürge ujjak-ban találtam, a csúcsa kútfőből... A 6-os tűvel kötött részt 8-assal láncoltam le, hogy rugalmas legyen, de így is feszesebb, mint ahogyan a kötés szeretne nyúlni. A blokkolási képen látható is, hogy elhúzza a horgolás a kötött lustás szegélyt.


Hiába horgoltam volna sűrűbben, a leláncolási sorom nagyon feszes lett:( Mindegy, hordás közben nem látszik, vállon kényelmesen kifekteti a horgolt szegély a kendőt.
Barka Marcipán, 10% kasmír, 90%pamut, 12-13 dkg, 6-os tűk, (nem számít a fonalfalóba, mert januárban rendeltem)

4 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

gyönyörű lett! nagyon tetszik a kötés és horgolás együtt. jól döntöttél, amikor átváltottál a kötésre, sokkal finomabb, légiesebb lett. a szélcsipke is gyönyörű, viselet közben tényleg nem látszik, hogy feszes a széle. gratulálok!

Paat írta...

Nagyon köszönöm az írásod, ez szakértőktől külön öröm. És a megajándékozott is repesett:) A két résszel én is elégedett vagyok, csak az a fránya leláncoló sor ne lenne köztük... Legközelebb valami horgolós-sokláncszemes-majd-csak-kitalálom leláncolást fogok alkalmazni:)

Irenka írta...

Milyen remek ötlet a két minta társítása! Nagyon tetszik a kendő.

Paat írta...

Köszönöm Irenka! Szerencsére barátnőmnek is tetszik, mert rögtön másnap abban ment dolgozni:) Két kolléganő is szeretne hasonlót, még jó, hogy hosszabbodnak a nappalok:)))