2011. november 7., hétfő

Sodor sziget és a szoknyák

Hétfő délelőtt nehéz jót kitalálni egy majdnem 3 évessel hideg, ködös időben. Gyerekkönyvtár hétfőn csak délben nyit, piac is zárva, ebéd maradt vasárnapról... Reggel gyorsan elpakoltunk, felmostunk (mondván a sínekhez pormentes terep kell:) ) és készült egy remek Sodor sziget.( Kisfiúkkal nem rendelkezőknek: Thomas mozdony és barátai, de végülis csak építkezés vonatbirodalomban)
Ajándékötletnek csak dícsérni tudom, mi évekig ennek a készletnek az elemeit kértül a nagyszülőktől karácsonyra Áronnak. 9 évvel később is beválik. Áron mérnöki pontossággal tervezi a rendszert (többszörösét, mint, amit most Vilmossal építettünk). Virág a házak, állatok, kiegészítő elemek elrendezésében profi,  Vilmos meg a szerelvényekért felelős:)

Miután önműködővé vált a rendszer, elkészült a lányok (Virág és a keresztlányom) novemberi névnapjaira szánt ajándékom:

Virág még kap egy vastag termo alsószoknyát alá, ami még hosszabb és fodrosabb, egy harmadik szintet adva. Hideg van a Székesegyház diákmiséin...

Már csak zárójelben teszem ide, mert nem tetszik, de anyukám kérte ezt a kámzsát "kertek alatt" biciklizni, ami meleg és véd, de gyorsan lehúzhat sálnak, ha találkozik valakivel. Ne röhögjetek, tényleg kamasz hozzáállása van a sapkák műfajához:) A horgolt virág egy kitűző a kabátjára, hátha feldobja ezt a cuccot:)

2 megjegyzés:

Irenka írta...

Ez a vasútépítő nálunk is óriási kedvenc. Milyen izgalmas pályát építettetek! Az a kámzsa szerintem egy praktikus, jól hordható darab, és nagyon nőies a kis szőrös szegéllyel.

Paat írta...

Köszi:) Azzal igyekeztem egy kicsit finomítani. Amúgy a bordója igaziból csodás szín és a melírozott szőrös is pont az az színskála, csak hát felvéve félelmetes:)...nekem...rajtam.