2011. szeptember 12., hétfő

Nem kéne ennek a gyereknek egy

ágytakaró? -kérdeztem nemrég barátnőmet, mikor láttam, hogy leszedték a rácsot a kiságyról.
-ÁÁÁ, inkább nekünk kéne a hálóba, csak még nem varrt senki...
-khm-khm az nem ugyanez a méret!...- fulladtam meg majdnem, hiszen jól emlékszem, mikor 3 éve anyósomék gigaméretű ágyterítőjénél megfogadtam, hogy ilyent csak nagyon jó pénzért. Ez meg hát ugye megint nem az az eset lenne...
Mentségére legyen szólva, életem első patchwork munkáját egy szimpla ágytakarót (miért is kezdtem volna egy edényalátéttel?!) 16 éve neki varrtam és azóta is használják, a kislánya játszószőnyege:) Tehát megérdemli .
576db négyzettel eddig jutottam 12-től 24h-ig, mert a családot elűztem biciklitúrázni a kertbe, meg aludni a nagyihoz.
Kell még pár nap, azt hiszem, mire készen lesz...:)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hűűű. ez nagy munka lesz:)))

Csilla írta...

ez tényleg nagy munka lesz? Milyen blokkokat varrsz? Hogy szándékozol tűzni, egyben-e bagy sávonként és milyen mintát tűzöl rá?

Paat írta...

Nem bonyolítottam túl, csütörtökre kész volt a fedlap, csak várom a békés szerdát, hogy szendvicseljem. Nem akartam klasszikus blokkosat, pedig belátom utólag, sokkal könnyebb lett volna illeszteni. Csak négyzetekből áll és a színátmenetekre mentem, hogy hátteret adjanak a batikolt/rátétes központi képnek.
Blokkoknál menet közben lehet korrigálni...
Átlósan letűzöm és csók. Biztosan nem vagyok igazi patchwork-lélek:)

Csilla írta...

Akkor én sem vagyok mert én is átlósan vagy árokban tűzök, többynire :)

Paat írta...

Háát, Csilla, bevallom, csak most kapcsoltalak a honlapodhoz, ahol pedig már sokszor megfordultam. Aki ilyen jó ízléssel alkot mint Te, az profi. Akkor jó lesz az átlós tűzés nekem is:)